Menu Luk

Spis, drik og vær glad!

Klumme i lokalavisen i forb. m. 2. søn. eft. Helligtrekonger

Jesus gjorde engang vand til vin. Hvis det havde været i dag, havde han sikkert gjort det til økologisk hyldeblomstsaft m. citrus i stedet. Ellers ville vi have stemplet ham som komplet uansvarlig, og uden tanke for vores almene sundhedstilstand. Vi danskere drikker alt for meget og hvis Jesus ligefrem bidrog til festen med god vin i stride strømme, skulle vi så selv tage ansvaret for at begrænse vores alkoholindtag til de anbefalede max 5. genstande på en aften. Nej, må vi bede om noget sundheds-solidaritet! Til hverdag og fest danskvand er bedst…!

                      Vi skal drikke med måde. Nuvel, men skal vi også feste med måde? Skal vi også glæde os med måde? Leve med måde? Grine med måde? Danse med måde? More os med måde? Jesus var ikke mådeholdende. Han levede et helhjertet liv. Og det hele bliver så uendelig trist, når vi skal gøre det hele med måde. Selvfølgelig skal vi ikke æde og drikke os til en hjertekarsygdom, hvis vi kan udgå det – men der er altså forskel på hverdag og fest. Lad os spise groft og drikke vand til, til hverdag – men vi kan altså ikke leve af grovbrød og urtete alene. Vi har også brug for fest. Og der er noget særligt over vin. En fest bliver festligere når der er vin til maden, stemningen højere og samtalen friere. Vin indeholder spiritus. Spiritus betyder egentlig åndedræt, eller ånd. Spiritussen i vinen er det der bærer smagen. Og et godt glas rødvin kan løfte stemningen og gøre mennesker lette, glade og åndfulde. For meget vin kan føre meget skidt med sig, men vinen er også livsglæde og fest.

Hvorfor bruger Jesus krudt på at gøre vand til vin? Er det ikke et lidt overflødigt mirakel? Jo og nej! Jesus vil fortælle os, at Gud er glædens Gud. Det er glæden han vil have os til at leve på, klamre os til og tro på, og han vil, at vi skal vide, at den kommer fra ham. At han vil os det godt. Med Gud er det som med en bryllupsfest. Et bryllup, hvor der er nok til alle. Og hvor vinen aldrig vil slippe op. Med Gud er det sådan, at vi har fået livet som en gave. Vi har fået i overflod, og derfor er livet også noget, vi skal huske at glæde os over. Det kan vi gøre fx ved at holde en god fest. Spis, drik og vær glad!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.