Menu Luk

Opskrift på godt brød til isolation

1 kg. telefonsamtaler
1½ dl. frisk luft
200 g. pligter
150 g. læsning, musik eller film
1 spsk. hilsner
2 tsk. bønner
evt. lidt bevægelse

Du tager røret og ringer til én i din omgangskreds, du ved sidder alene, og sådan fortsætter du indtil der ikke er flere tilbage. Det er også godt at ringe til én der får dig til at grine, eller én som kan få dine tanker til at hæve sig lidt og tilføre noget andet, end det du selv har liggende.
Når du er klar, åbner du vinduet og lader den friske luft – og solen, hvis du er så heldig – strømme ind. Der sker noget i den proces, som er svært at forklare, men det er bare godt! Hvis du har yderlig tid og overskud kan du også gå en lang tur. Det bliver det bare bedre af. Jo længere, jo bedre. Det er godt for både krop og sjæl at gå. Tankerne flyder friere og det giver noget energi til det øvrige.
Det er også godt at skulle noget. De pligter og det ansvar vi har, vil være forskelligt.  Det kan være fristende at springe over og lade pligterne ligge til senere, men det skal du undgå. Det er dem der i sidste ende, giver smag og mening.
Du skal være opmærksom på at hjælpe hæveprocessen på vej med noget andet, end det du selv kan give. Det bliver alt for småt, ensformigt og åndløst, hvis du ikke tilfører noget større. Det kan være musik, litteratur eller en god film. Det er tit lidt besværligt, men det er det hele værd.
Sæt også lidt tid af til at sende små opmuntrende eller trøstende hilsner til dine venner og familie. Det betyder noget at de ved at du er der. Slut af med at bede. Du skal gøre hvad du kan for at det bliver godt, men hvis du tror det hele afhænger af dig, så bliver det ikke til noget. Du må turde folde dine hænder og lægge alt det der er svært og umuligt over til Gud. Han vil tilføre tro, håb og kærlighed.

Det burde kunne klares med det du har ved hånden!
Du skal ikke nogen steder for at skaffe det, og du skal ikke være bange for at det bliver hamstret eller løber tør.

Jesus siger: ”Jeg er livets brød. Den der kommer til mig, vil aldrig sulte, og den, der tror på mig, vil aldrig blive tørstig.” Johannesevangeliet kap. 6,34

Hanne Jul Jakobsen, sognepræst i Møllevangskirken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.