Menu Luk

Om at bekymre sig

Refleksion  ved Kvindegudstenesten d. 8. marts

Vær ikke bekymrede for jeres liv, hvordan I får noget at spise og drikke, eller for, hvordan I får tøj på kroppen. Sådan siger Jesus og afslører med det samme at han ikke er kvinde – og da slet ikke mor.

 

Spis sundt, spis groft, spis seks om dagen , spis fisk to gange om ugen og spis lige brød til, men undgå for alt i verden smørret….  Det er en videnskab at spise rigtigt og endnu større videnskab at få éns børn til at spise rigtigt. Det giver altså umanerligt mange spekulationer og bekymringer.

 

Jamen, siger Jesus: Er livet ikke mere end maden, og legemet mere end klæderne? Se himlens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og jeres himmelske fader giver dem føden. Er I ikke langt mere værd end de?

  

Sandt nok – men alt det der, var nok før finanskrisen. Nu er vi faktisk nogen der er nødt til at tænke os om når vi handler. Det kan godt betale sig at handle stort ind, når der er fødselsdag i Føtex eller Bilka – og der er virkelig mange penge at spare på de gode mærker under udsalg i Magasin. Det er faktisk hårdt arbejde at have stil under en finanskrise!

 

Men hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?

Der er pointe der – men det er der altså bare ingen der kan overholde. Så har man en mor i røret der synes man kommer for lidt hjem. Så har man en veninde der har brug for én, fordi kæresten er gået. Så synes ens mand at mand at man arbejder for meget. Og ens chef at man arbejder for lidt. Bekymringer, bekymringer, bekymringer. De hober sig op uden man gør noget for det.

 

Læg mærke til, hvordan markens liljer gror; de arbejder ikke og spinder ikke. Men jeg siger jer: End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem. Klæder Gud således markens græs, som står i dag og i morgen kastes i ovnen, hvor meget snarere så ikke jer, I lidettroende? 

Græs og liljer ja, men der kræves ligesom lidt mere af os.

Vi skal se godt ud, vi skal være ordentlige mennesker, gode veninder, gode døtre og mødre, spændende kollegaer, engagerede og nærværende kærester og koner. Liljerne gror og græsset gror ja, men jeg synes ikke altid jeg kan mærke at Gud får mig til at spire. Der er ikke altid forårsstemning og vitalt vitamin overskud i mit liv!

 

Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen; dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til. Hver dag har nok i sin plage.

Nemt? Nej! Sandt? Ja, det tror jeg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.