Kontakt

Præst Hanne Jul Jakobsen, Møllevangskirken

 

Hanne Jul Jakobsen
Sognepræst
Møllevangskirken, Århus
hanne@juljakobsen.dk
+45 29299695

 

Et svar til Kontakt

 1. arnfinn fiskå skriver:

  I går ble jeg gjort oppmerksom på dine bønner og prekener, jeg har aldri før hørt om deg.
  Jeg er selv utdannet prest ver Det teologiske fakultet i Oslo og var i mange år prest i psykiatrien i Stavangerområdet. I dag er jeg leder for Kirkens Bymisjon i Rogaland (Kirkens Korshær) I 1994 gav jeg ut en prekensamling med støtte fra Norsk Kulturråd. I motsetning til de fleste prester jeg kjenner har jeg vært og er opptatt av prekenen. Mine lærere ved Det teologiske fakultet, Jacob Jervell og Inge Lønning, var viktige inspiratorer i arbeidet med prekenens innhold og for og begge var de meget dyktige predikanter. Jeg går jevnlig i kirken, jeg hører hjemme i Stavanger Domkirke, og stort sett går jeg skuffet hjem. Liturgien er og, salmenen er dt oftest trøst og håp i , men prekenene gjør meg nesten alltid mismodig. Det er ikke det at de sier ting som er så forferdelig, ikke det at de skremmer eller truer mennesker, de er vennlige i alt de sier og gjør.
  Men det de sier når de preker er så likegyldig, det dreier seg ikke om mitt liv og jeg lever en usedvanlig vanlig liv. Men når det prekes dreier det seg om en virkelighet som ikke angår meg, det treffer meg ingen steder , det utfordrer meg ikke på noe punkt, det bare glir forbi og dreier seg kanskje om noe, med ikke mitt liv.
  Dette er en stor sak, men jeg skal spare deg.
  Jeg vil bare takke, takke for vidunderlige bønner som treffer midt inn i det høyst hverdagslige livet vi lever. Prekener som handler om det å være menneske og du gjør det på en måte som gjør evangeliet så ufattelig synlig.
  Jeg ble så glad når jeg leste dette. Det var bare det jeg ville si.

  God sommer.

  Arnfinn Fiskå
  Når jeg er ikirken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.